Tuktuk Hellevoetsluis

Geniet van de mooie plekjes van Hellevoetsluis en omgeving en trek eropuit met de tuktuk. Dat kan want de Stichting Promotie Hellevoetsluis beschikt over twee tuktuks.
Onze tuktuks bieden plaats aan drie personen, dit is inclusief chauffeur.

Bent u minder bekend op Voorne en zoekt u een beetje hulp? Geen probleem, wij hebben een aantal arrangementen gemaakt waarbij u naast de rit met de Tuk Tuk ook nog een andere belevenis hebt. De route daar naar toe is netjes voor u uitgewerkt. Maak een keuze uit diverse routes of ga gewoon uw eigen weg. 

Weer of geen weer is voor de Tuk Tuk geen probleem. Schijnt de zon dan kan de kap open, en als het even regent, doet u toch gewoon de kap dicht. 

Wij hebben voor u de volgende arrangementen en routes beschikbaar:

Arrangement Tukken en picknicken: huurprijs tuktuk + picknick vanaf 14,50 euro per persoon

U gaat op stap met een goed gevulde picknickmand en als u een mooi plekje hebt gevonden op Voorne dan is het tijd om de door restaurant De Waag gevulde picknickmand te openen.

In de mand zit (per persoon):

  • Koffie
  • Water
  • Frisdrank
  • Zoete Snack
  • Fruit
  • Twee luxe belegde sandwiches 

Arrangement High tea tukken (15,8 km): huurprijs tuktuk + € 19,50 per persoon

U maakt een schitterende tocht langs Voornes Duin en u stopt voor een heerlijke high tea bij brasserie Lodgers bij het Badhotel in Rockanje. Verwen jezelf met zoete en hartige hapjes en een grote pot warme thee. Vanaf twee personen voor € 19,50 per persoon.

Arrangement Tukken en varen met pannenkoeken: huurprijs tuktuk + € 17,00 (incl. waterfiets per persoon) 

U maakt een schitterende tocht door de polders naar het Bernissegebied. Aangekomen  bij Zuidland staat bij restaurant De Pannenkoekenbakker een waterfiets voor u klaar. Zo kunt u een uurtje de benen strekken en een tocht over de Bernisse maken. Natuurlijk heeft u trek gekregen en dan bent u op de juiste plek. De Pannenkoekenbakker heeft een aantal pannenkoeken voor u geselecteerd. U maakt hieruit een keuze die geserveerd wordt met een drankje.

Afhankelijk van uw tijdschema maakt u nog een leuke trip voor u weer naar Hellevoetsluis terugkeert.

Route Tukken in de verdediging (48 km): huurprijs tuktuk 

Voorne heeft een rijke militaire historie. Reeds in de tijd van admiraal De Ruyter en Tromp was men beducht voor aanvallen. Men zag dit eiland als de plek voor een vijand om een landing op uit te voeren. Het eiland Voorne kon zo een gemakkelijk bruggenhoofd vormen voor een verdere aanval op de rest van Holland.

Al in 1813 werd de “Stelling van de monden der Maas en van het Haringvliet” gevormd om indringers te weren. De route loopt via Brielle en Westvoorne en voert langs bijzondere verdedigingswerken en plekken in het Voornse landschap die een rol hebben gespeeld in de roerige geschiedenis.

Start in Hellevoetsluis bij Kazerne Haerlem

Arrangement Tukken en dineren: huurprijs tuktuk + € 17,50 per persoon

U bent lekker een paar uur met de tuktuk op stap geweest en bij terugkomst staat een heerlijk tweegangendiner voor u klaar bij restaurant 1661 in de vesting van Hellevoetsluis. De chefkok van het restaurant heeft een seizoensgebonden diner voor u samengesteld waarbij u de keuze hebt tussen vlees en vis.

Route Historisch tukken (20 km): huurprijs tuktuk + € 7,50 per persoon

De  Ravense Hoek is gebouwd op historische grond. Voor de bouw van deze wijk van Hellevoetsluis is een aantal opgravingen gedaan met verrassende resultaten. Om de oude geschiedenis zichtbaar te houden is een groot aantal van die opgravingen verwerkt in kunstwerken die in de openbare ruimte zijn geplaatst.

Bij  het historisch themapark en museum Historyland is daarover nog veel meer te ontdekken, dus naast uw rondje door de Ravense Hoek brengt u ook een bezoek aan dit park c.q. museum. Daar kunt u naast vele voorwerpen uit de prehistorie ook een kijkje nemen in de kopie van de 13e eeuwse woontoren zoals die in de Ravense Hoek heeft gestaan.